Malzemeler
3 yumurta 3 çay bardağı toz şeker350 gr lor peyniri (tuzsuz)1 çay bardağı sıvı yağdocument.write ("");1 paket kabartma tozu1 paket vanilya1 çay kaşığı karbonat (silme)1 portakalın kabuğu (rendelenecek)1 tam + 1 bardaktan bir parmak eksik un
Yapılışı
Yumurta ve toz şeker köpürene kadar çırpılır. Lor peyniri, portakal kabuğu ve sıvı yağdocument.write (""); ilave edilir, karıştırılır. İlk bardak un ilave edilir karıştırılır. İkinci bardak un eklenirken kabartma tozu, vanilya ve karbonatla beraber elenerek eklenir, karıştırılır.
Kek kalıbı yağlanır ve unlanır. Karışım kalıba boşaltılır. Önceden ısıtılmış fırında 170-180 derecede pişirilir. Fırından çıkarmadan önce mutlaka kürdan batırarak içinin pişip pişmediği konrol edilmelidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder